ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

Høst og Kråke

BetraktningerPosted by Ole-Morten Munz Tue, October 01, 2013 16:38:31

Man kan se på både kråkene og skjærene at det er høst i lufta. De forandrer seg. Ikke mye, men nok til at man ser det. For oss byfolk er det kanskje skjærene man ser mest av og følger mest med på, men jeg synes kråkene også oppfører seg bemerkelsesverdig på denne tiden av året.

Kanskje er det fordi trekkfuglene drar sydover. Det blir mer plass for de gjenværende å boltre seg på og du kan liksom se at de trives med å få mer plass for seg selv. Dompapen drar ikke sydover den heller, ei heller kjøttmeisen, men disse småfuglene ser ikke ut til å plage skjæra nevnenverdig. Ikke ser jeg så mye til dompapen heller, med mindre jeg henger ut et julenek i romjula, da dukker'n opp.

Om høsten har mange skjærebarn, dvs de som ble født om våren og ennå ikke har sett sin første vinter, fått et nervøst uttrykk i øynene sine. Trives med ekstra plass, men de leker på en mindre aggressiv måte nå og kanskje har de fått smake på de første ertende kuldegradene. Hvor har alle de andre dratt hen? Hva i all verden er i ferd med å skje med været?

Den flere år gamle kråka som er sjef på parkeringsplassen nedenfor bensinstasjonen, har begynt å spare på energien. Han vet hva som er i gjære. Sjefskråka vurderer nøye om det kommer biler, og hvor fort de kommer, før han tar seg bryet med å undersøke det hvite papirsøppelet som ligger midt på plassen. Han spankulerer rolig bortover, stopper innimellom og kikker paranoid rundt omkring for å vurdere situasjonen. Denne erfarne ringreven lurer nok på hvorfor ingen andre har hevet seg på papirsøppelet. Hvert år skjer det samme, mange drar og blir borte over vinteren. Han vet ikke hvorfor og liker det ikke.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.