ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

Damn you, Ironman

SportPosted by Ole-Morten Munz Wed, May 22, 2013 15:23:39

Den menneskelige psyke,

hvis det er det man kaller den, er uforutsigbare greier. Grunnen til at jeg sier dette er fordi jeg stusser litt på min egen reaksjon på hva som skjedde nå sist helg. Lørdag 18.mai var nemlig datoen for Ironman på Lanzarote. Jeg hadde forberedt meg i en 6 måneders tid og tok utfordringen med moderate forventninger og store drømmer. Oppkjøringen hadde vært trøblete med skuldervondt og kneskader. De siste ukene før start fikk jeg i tillegg diffuse beinsmerter som tvang meg til reduserte treningsmengder. Men har man meldt seg på, ja da har man faktisk meldt seg på. Min hemmelige drøm er å kvalifisere meg til alle Ironmankonkurransers store mor på Hawaii, men jeg visste at dette nok var utenfor rekkevidde denne gangen.

På bildet under monterer jeg sykkelen min utenfor den flotte villaen vi leide på Lanzarote, Villa Aloe.

Ironman er 3,8km svømming etterfulgt av 18mil på sykkel og med en maratondistanse, dvs 42km løping, som avslutning på dagen. Mitt sterkeste kort er løpingen, med sykling som en god nummer to og svømmingen som klart svakeste øvelse. Under normale omstendigheter vel og merke. Ironman er derimot ganske unormalt og en idrettskonkurranse som gjør noe med kroppen, psykisk og fysisk. Den sterkeste mann og kvinne vinner. De som vinner disse konkurransene får andre, normale idrettsutøvere til å fremstå som hobbymosjonister. Og de som er hobby-ironman-mosjonister får vanlige mosjonister (birken, maraton o.l.) til å framstå som dvaske pingler som ikke gidder å bli skikkelig slitne.

En detaljert race-rapport fra min side er kanskje ikke så interessant så her kommer en fortkortet versjon av hva som skjedde.

Svømming: Regnet på start(!) Satte ny rekord med 1t 8min. Trodde jeg skulle drukne 19 ganger de 20 første minuttene. Overlevde og så noen fisk i det klare vannet. Slapp en fis i våtdrakten for bedre oppdrift.

Sykling: Tok igjen hundrevis av syklister de to første timene. Gikk superfort. Stabiliserte farten. Stivnet uventet og totalt etter noen timers tråkking. Var ikke engang halvveis i Ironman-sirkusets hardeste sykkelløype (2500m stigning). Gikk inn i en mørk mental tilstand av mislykkethet som ble gradvis mørkere de siste 9 milene. Brakk meg opp stigningene på førstegir. Mistet håpet, motet og energien. Kvalm og energiløs med en klump i halsen bestemte jeg meg for å sykle til veksklingssonen og levere inn nummeret. Brukte hele 5t og 56min på syklingen...

Løping: Brøt ikke løpet allikevel. Hadde en indre dialog med meg selv om hvordan jeg aldri ville bli den samme igjen om jeg ikke gjorde mitt ytterste for å komme til mål. Sa til meg selv at dette var gjort av fri vilje og at selvmedlidenhet ikke ville føre til noe godt. 42km med rent helvete og jeg passerte mållinjen. Totalt brukte jeg 11t og 12min på alt sammen. Under de berømte normale omstendigetene burde jeg klart omkring 10t i denne løypa.

Sliten og til en viss grad litt nedbrutt har jeg nå levd igjennom noen av dagene derpå. Rasjonelle tanker som "aldri igjen", "dette var siste gang" og "må finne noe annet å drive med" har jeg forsøkt holde på avstand. I stedet har en gryende følelse vokst i magen min. Da jeg våknet i dag tidlig var jeg sur på beina mine fordi de fortsatt er støle og geleaktige. Jeg vil at de skal bli friske igjen slik at jeg kan dra ut på løpetur. Lang løpetur. Jeg vil trene hardere og lengre. Jeg er irritert på meg selv fordi jeg underpresterte. Om jeg klarer å reise kjerringa vet jeg ikke, men fy flate har jeg lyst til å prøve. Det er en slags hevnlyst som har oppstått i ruinene av min nedbrutte psyke.

Revenge baby, REVENGE !!!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.