ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

Forkjøla med virus på hjernen

VrøvlPosted by Ole-Morten Munz Tue, November 13, 2012 15:14:38
Når menn blir syke

I denne sammenheng tenker jeg spesielt på sykdom av typen influensa, forkjølelse og annet kroppslig ubehag som ikke er dødelig. Om man observerer de infiserte får man inntrykk av at sykdommen(e) rammer menn hardere enn kvinner. Jeg har selv observert dette fenomenet og tenkt at kankskje jeg bør/må begynne å ta meg selv i nakken neste gang jeg blir syk, for å ikke fremstå som en pingle. Det er så vidt meg bekjent ingen ting som tyder på at menn blir rammet hardere enn kvinner. Vi er rett og slett bare mer sytete av oss, når det kommer til virus og bakterieangrep. Det bør nevnes at vi tåler smerte av typen klubbeslag mot hodet, uten å lage noe stort nummer av det, men i det moderne samfunn blir det stadig færre og færre muligheter til å bevise denne typen robusthet.

Jeg har selvfølgelig en rekke teorier om hvorfor det er slik. Jeg har også søkt litt etter informasjon på emnet og delvis fått teoriene bekreftet. Dessverre er jeg rammet av forkjølelse nettopp når jeg skriver dette innlegget. Om jeg var kvinne ville jeg kanskje klart å fullføre, men jeg kjenner feberen river i kroppen og påvirker psyken min. En indre stemme sier "slipp alt du har i hendene og spill nesten-død". Så da gjør jeg det.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.