ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

Ironman Haugesund 70.3 2012

SportPosted by Ole-Morten Munz Sun, July 15, 2012 23:33:26

Meget godt fornøyd med gjennomføringen. Slik oppsummerer jeg forrige helgs triathlon i Haugesund. Distansene var: 1900m svømming, 90km sykkel og 21km løping.

Jeg hadde svært lite sykkeltrening i beina før start og bestemte meg kun noen få dager i forveien for hvorvidt jeg skulle delta eller ikke. Derfor var planen å ta det med ro. Ingen stressing eller masing, kun "finne flyten" og kose seg igjennom løypa. Først og fremst skulle jeg lære.

Jeg hadde forventet å bruke ca 45min på svømminga, men fasiten viste 34min. En aldri så liten opptur. Jeg hadde skaffet meg våtdrakt litt tidligere samme uke og hadde kun svømt en eneste tur utendørs. Dessuten ble svømmingen preget av sikksakk-svømming og generelle kaos-tendenser. Ved et tidspunkt var det noen som svømte oppå rumpa mi slik at jeg ble trykket lenger under vann enn det som er optimalt, og behagelig. Jeg var også nødt til å svømme litt på rygg for å hente meg inn etter de første hektiske minuttene. Føler jeg har masse å gå på så jeg er optimistisk med tanke på fremtiden.

Veksling fra svøm til sykkel gikk ganske greit, om man ser bort fra en liten episode i skifteteltet hvor jeg fikk litt lite blod til hode og holdt på å svime av. Et lite minutt i bønneposisjon og en slurk vann og jeg var tilbake i slag. Dette er noe jeg må være litt på vakt for neste gang. På bildet under står jeg og drar meg i ørene før start.

Syklinga ble en flott tur i vakker natur. Ingen smerter i kneet. Jeg tok igjen ganske mange til å begynne med, men syklet ikke spesielt fort. Kjente at jeg måtte lytte til beina slik at jeg skulle orke å løpe. Dessuten klønet jeg litt med å få tak i nok gel (gel = sukker-gele = næring = mat = energi) på matstasjonene. Burde ha hatt med meg mer på sykkelen. Med mer sykkeltrening og tøffere satsing vil det gå betraktelig fortere, forhåpentligvis.

Veksling fra sykkel til løp var "smack, smack" som dem sier. Gikk kjapt og greit og fikk litt hjelp av en fyr til å ta på sokkene. Det var godt ment i hvertfall.

Jeg løp ut i Haugesunds gater som om jeg skulle ta meg en litt hurtig langtur. Ingen pushing, men fokus på flyt og lett steg. Desverre hadde jeg litt vondt i magen (gel'en jeg fikk på matstasjon var alt for sur og kan ha vært synderen). Dette "holdet" hadde jeg i 10-12km. Det gav seg etterhvert, allikevel hadde jeg løpt med en fart på ca 14-15km/t og hentet inn masse folk. Planen var å gi alt siste mila, men da begynte søren meg lårmusklene å takke for seg. Sliten?, ja... Det gikk relativt tregt på slutten, men jeg var fornøyd uansett. 4 timer og 49 min. 11 min bedre enn målet på 5 timer.

I målområdet kom kvalmen for fullt. Vet ikke hvorfor dette skjer, men inntak av ukjent gel og i i snitt litt for lite næring er mulige årsaker. La oss ikke snakke om at jeg svelget vann under svømmingen og at dette vannet er hjemmet til en haug med svaner. Svaner som går på do der det passer dem best.

Til slutt et bilde av min kamp mot kvalmen i mål:

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by ole-m Sun, August 12, 2012 20:03:03

Jeg trenger ikke takke for støtta, men jeg burde ha gjort det... Så det skal jeg gjøre bedre ved neste blogginnlegg. Kjenner jeg har litt Ironman-feber nå. 6dager igjen...

Posted by Lil Sis Fri, August 10, 2012 22:04:10

Du trenger virkelig ikke takke for støtta ;) Men jeg sier som dem gjør på Hawai'i... YOU aaare AN IRONMAN (halvveis hvertfall!) Så blir du en fullverdig , helt og holdent en ekte IRONMAN neste helg!! Jeg er spent! :D Go hard or go home :D