ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

neW yorK

BetraktningerPosted by Ole-Morten Munz Tue, August 02, 2011 20:23:58

Hei sveis.

Som den årvåkne leser garantert har fått med seg; jeg oppdaterer bloggen ganske så sjelden. Desverre er dette et vanlig fenomen blant bloggere. Jeg forsøker allikevel å holde det på et sånn passe labert nivå og skriver helst når jeg virkelig har noe å melde om. I går kveld blant annet, forsøkte jeg jage en nattsvermer ut av huset. Jeg mislyktes og nattsvermeren måtte bøte med livet. Den ligger nå i en plastpose og råtner sammen med annen søppel. På kjøkkenet. Under vasken. Der søppelposer ofte er.

New York. Jeg besøkte denne utrolige storbyen for et par uker siden. Førsteinntrykket var temmelig intenst, med neonlys, bråkete trafikk og tett med turister. Etter hvert fikk jeg mer oversikt og lærte meg byen litt å kjenne. I løpet av en uke fikk jeg besøkt noen interessante turistmål som feks. Frihetsgudinnen, Empire state building, Central Park m.m. Jeg kan ikke si at det var min mest fantastiske ferie, men det er unektelig svært lærerikt å besøke en av verdens mest betydningsfulle byer. Nå vet jeg hvordan det ser ut der og kan kjenne meg igjen neste gang jeg ser action movies derfra på TV. Syyykt mye gule drosjer forresten.

Jeg vandret nok mer rundt i NYC enn gjennomsnittsturisten, enkelte dager opp mot 8 timer. Jeg hadde også en sykkeldag hvor jeg passerte Brooklyn Bridge og suste litt rundt i Brooklyn og så igjennom Harlem på hjemveien. Det gjorde meg solbrent på oversiden av hendene. Lenge siden jeg var solbrent der sist gitt. Sykkelturen tok omtrent 7 timer. Så jeg kunne nok ikke hatt med kjerring og unger om jeg hadde det. Da måtte vi tatt bussen.

Jeg orket ikke shoppe noe særlig. Nok av butikker, standard priser og ok utvalg. Forskjellene mellom norske og amerikanske butikker er ikke så store som man skulle tro, og det føltes litt meningsløst å tilbringe tiden inne i klesbutikker når man i stedet kan utforske byen. På Manhattan er det skyskrapere. Plenty of them. Jeg har alltid vært fascinert av høye, mektige bygninger. Spesielt på avstand er derfor - i mine øyne - byen ganske så vakker. Det er i tilllegg masse små parker rundt omkring hvor folk lufter de små hundene sine og føler at de er i verdens sentrum. Det kan hende de har rett faktisk.

Jeg skal legge inn noen bilder så snart jeg får tilgang på en SD-kort leser.

Edit: Bilder fra New York kan nå sees på http://bilder.ole-m.com

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.