ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

Flaksende kurtise

VrøvlPosted by Ole-Morten Munz Sat, March 27, 2010 23:08:43

Et like sikkert vårtegn som at sola står høyere på himmelen og gir varmere vær, er skogsduenes flaksende parringslek. Den foregår typisk mellom høye grantrær rett utenfor blokka mi. Skogsduer er i slekt med vanlige duer, dvs i slekt med de duene som lagde spetakkel på verandaen min i fjor. Det er nok fortsatt en stund til de skal bygge rede, men for å være føre var gikk jeg ut på hverandaen for vise duene hvor de IKKE skal legge eggene sine. Jeg føler allikevel på meg at siste ord neppe er sagt i denne saken. Det blir spennende å følge med i tiden som kommer. Våren er jo som kjent yngletid for alskens kryp.

En ikke akkurat gjennomtrent glamourmodell valgte å stille opp i birkebeinerrittet fordi hun hadde tapt et veddemål. Veddemålet gikk på at hun skulle stille opp dersom hun fikk mer enn tusen kommentarer på bloggen sin. Hun klarte ikke å gjennomføre, men stilte i hvertfall opp. Jeg vil jo selvfølgelig ikke være noe dårligere og vedder herved på at jeg ikke får tusen kommentarer på denne bloggen. Dersom jeg taper veddemålet stiller jeg i Oslo Horseshow til høsten, evt som designer i Oslo Fashionweek.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ole-Morten Munz Mon, March 29, 2010 14:46:14

Jeg har veldig tynt grunnlag både som rytter(ikke hest...) og som designer. Skulle jeg tape veddemålet vil jeg måtte gjøre en grundig evaluering av hvilket arrangement jeg bør delta i. Avgjørelsen er ikke tatt.

Hyggelig med kommentarer, men jeg ønsker ikke at dette skal utvikle seg til et fora for lange utgreininger om duersmiley Sett heller inn en link slik at de som ønsker evt kan lese mer om det.

Posted by Dueinformasjon Mon, March 29, 2010 10:18:43

Kort om Duer:

Duer (Columbidæ) er en fuglefamilie med 308 arter. Som du har registrert er ett vesentlig kjennetegn at de lager en spesiell lyd " kurrer" . Duene har kompakte kropper med kort hals og korte slanke nebb.

Den mest vanlige duetypen i Norge og mange andre steder er klippedue eller bydue - som holder til i byer. Som du også nevner finst det Norge skogsdue ,men også ringdue ,turteldue og tyrkerdue.

Vanlig oppfatning er at disse fuglene blir oppfattet som fredelige,elskelige vesen og arten turtelduer er blitt symbol på kjærlighet mens hvite duer står for fred. Så forskjellig kan man altså oppfatte.

Innen kristendommen symboliserer duen den hellige ånd.

Den gode retningsansen til duene har ført til at de blir brukt som brevduer ( før e.posten ble ganske vanlig). Denne egenskapen blir fortsatt brukt og fremdyrket i konnkurransesammenheng ( konkurranseduer) som skal finn hjem( eller kansje frem) raskest mulig.

Mange ( utrolig nok) gleder seg over duene og i byer - på fek.s torg og forsamlingsplasser blir disse fuglene matet. Dette har naturligvis ført til stor økning av byduebestanden ( tror ikke det er skogsduer som du sliter med) . Dette har ført til motstand mot disse dyra som bråker,forsøpler og i enkelte tilfelle kan spre sykdom.

Derfor er det i flere byer og tettsteder ,som fek.s Picadelly Circus i London innført forbud mot å mate duer. Dette er kansje en ide du kan ta opp med de lokale styringsorganer i din bydel - for å sikre bedre nattesøvn og gjennom det øke trivselen i Groruddalen

Posted by Designer Mon, March 29, 2010 09:45:35

Her må det trås til! Tenker det egner seg best med deltagelse i Oslo Horseshow da grunntreningen og grunnlaget nok er bredere ( eller kansje bedre) som hest enn designer - eller tar jeg feil? Forøvrig er en storstilt kampanje igang for å samle kommentarer.