ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

Sagaen om EM & VM

VrøvlPosted by Ole-Morten Munz Sun, February 07, 2010 17:49:22

Del 1

EM i vintertriathlon.

Det er noen år siden jeg sist stilte i et internasjonalt mesterskap. Jeg hadde rent glemt kulturforskjellene mellom rene, norske startfelt, og startfelt iblandet russere, italienere og diverse andre nasjoner. I norske mosjonsarrangement (med norske mosjonister) er det ofte flust av brautende, svære karer, med spisse albuer og kropper som stinker av tiger-balsam. Middelaldrende nordmenn er i tillegg desperate etter å stille seg lengst frem i startfeltet, uavhengig av hvor gode de er. Under EM i vintertriathlon 2010 var startfeltet ganske så lite og "starteren", en fyr fra Italia, linet oss opp etter startnummer hele to ganger. Jeg stod tett opptil et noen russere og det var ingen krangling om posisjonene. Jeg kunne lukte at et par av disse hadde glemt å smøre seg inn med tiger-balsam. Og deodorant. Og glemt å dusje den siste uka. Greit nok, jeg lot meg ikke affisere, men tenkte istedet på gamledager da svettelukt var synonymt med godlukt.

Starten gikk i et forrykende tempo. Løypa var heller ikke spesielt hardpakket så løpingen ble krevende. Jeg forsøkte å holde igjen en god del i frykt for å bruke for mye krefter før sykkel og ski. Jeg hadde nye "brodder" til løpeskoene og syntes de fungerte veldig bra. Ved veksling fra løp til sykkel fikk jeg raskt på meg sykkelsko og hjelm. Desverre kastet jeg bort dyrebare sekunder i mitt forsøk på å få i meg en gel. Gel'en var iskald og jeg strevde hardt med å få trykket den inn i munnen.

Selv Bambi (på isen) ville fått noe å le av dersom han/hun(usikker på kjønnet til denne rådyrkalven...) hadde fulgt med på hva jeg presterte på sykkelen, der inne i skogen. Jeg velger å skylde på feil dekkvalg, i kombinasjon med uflaks, for å forklare hvorfor jeg blant annet klarte å bli kastet av sykkelen i en liten utforkjøring. Sånn etterhvert fikk jeg allikevel bedre følelse med sykkel og underlag(minner om at underlaget var en opptråkket skiløype). Uansett var det super-krevende og smått frustrerende å tape så mye tid i en øvelse jeg normalt skulle gjøre det litt bedre i.

Skifting til skisko etter sykkel er normalt noen jeg sliter fælt med. Denne gang gikk det en smule bedre, kanskje fordi jeg droppet skohorn og stresset litt mindre. Dessuten lærte jeg et triks av mine konkurrenter som jeg skal bruke i VM. Hva dette trikset er, kan jeg ikke røpe her... Uansett, langrennet gikk mye lettere enn jeg fryktet selv om jeg fikk smake slitne bein på siste runden. En russer(ja, han uten tiger-balsam) tok meg igjen og jeg ble tvunget til å gå i kjelleren. Jeg valgte å gå for en langspurt og til min store glede greide han ikke følge. Følelsen av å komme i mål med opptil flere personer bak seg i det europeiske mesterskapet var slettes ikke så ille. Per 2010 er jeg den sekstende beste vintertriathlet i Europa. Ikke all verden å skrive hjem om kanskje, men moro var det uansett. Dessuten var EM hovedsaklig gjennomkjøring/trening mot VM.

Så nå ser jeg fram mot VM som går om en uke...

I bildet under ser dere meg ca 500m før mål i det jeg setter inn det etterhvert så berømte rykket som sikret meg 16 plass.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fotografen! Thu, February 11, 2010 09:24:39

Gratulerer!

Når en kjenner til at flere av dine konkurrenter er heltidsatleter med stipend fra Olympiatopp og velvillige sponsorer så får det prestasjonen din til å bli imponerende.

Spesielt med tanke på at du har en svært stressende heltidsjobb i det private næringlivet med høyt press og stress på å levere langt utover det som oppfattes som " normalt".

Jeg gleder meg til å følge deg i løypene under kommende VM på Sessvollmoen.

Lykke til Ole-Morten!

Posted by Fan Wed, February 10, 2010 18:09:20

Fantastisk rett og slett. Disse triksene du har lært av dine konkurrenter er jeg spent på å høre mer om etter VM. Nr 16 i et EM er slettes ikke dårlig. Må også si at jeg gleder meg til å høre mer om hvordan "bambi" klarer seg på "isen" i et VM. Har stor tro på at lørdag den 13 feb blir en dag vi minnes med smil om munnen. Lykke til!
Hilsen overivrig fan!