ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

Aconcagua

BetraktningerPosted by Ole-Morten Munz Tue, November 19, 2013 10:11:21

Aconcagua

Målsetninger og drømmer kommer i forskjellige størrelser og varianter. Har man kun én stor drøm i livet, så kan drømmen fort bli ensom og kanskje kjede seg litt. Derfor er det tillatt å ha mange andre drømmer og mål, for det er nemlig god plass til de i drømmenes rom, der inne i hjernen et sted. Kanskje noen tror at hele mitt hodet er besatt av Ironman og andre idrettsrelaterte målsetninger. Men neida, jeg skal nå avsløre at jeg i slutten av desember skal dra til Sør-Amerika i forbindelse med en annen drøm jeg har ruget på en stund.Det er en fjelldrøm som heter Aconcagua. Aconcagua er et digert fjell, faktisk det høyeste utenfor Himalaya. Rett under syv tusen meter rager denne fjelltoppen som ligger i Andesfjellene i Argentina. Det er et fjell som kan bestiges av de fleste, men turen krever grundige forberedelser og en forståelse av hva man faktisk står ovenfor. Fjellet er ikke teknisk krevende, men allikevel tar det sine ofre hvert år. Det kan bli usedvanlig røft vær i denne steinrøysa hvor vind har rykte på seg for å kunne bli ekstremt kraftig, gjerne i kombinasjon med minus tjuefem grader. Da blir det kaldt, så sekken må være proppfull med varme greier.

For å komme til toppen går det an, som de fleste gjør, å søke hjelp hos en turoperatør med profesjonelt opplegg. Da får man hjelp til bæring av utstyr, matlaging og en noe lettere hverdag opp mot toppen. Da har man noen som passer på seg og sikkerheten blir bedre i varetatt.

Denne gangen har jeg og min (eld)gamle venn Rune Martin bestemt oss for å gjøre det hele på egenhånd. Bære, koke, gå, sove. Først og fremst blir det betydelig rimeligere på denne måten, men det vil også gi oss en større frihet til å planlegge alt selv og følge vår egen rytme. Det vil bli en tung bør for våre skuldre. Bokstavelig talt. Ser ikke bortfra at sekken kommer til å havne på godt over 30kg. Nesten halvparten av min egen kroppsvekt. Den største utfordringen blir nok allikevel høyden og akklimatisering. Skulle man bli høydesyk er det over og ut, og i verstefall helikopter ut av fjellet. Derfor må vi ta det rolig og slavisk følge en plan for hvor mange høydemetre vi skal forsere hvert døgn. Det blir en lang tur og vi regner 12-14 dager i fjellet. Det kan bli flere dager dersom været blir krevende.

Og hvorfor akkurat Aconcagua? Vel, den er en av de berømte seven summits http://lmgtfy.com/?q=seven+summits . Og et sted må man jo starte. Kanskje er Aconcagua bare en sub-drøm av det som er en mye større drøm, nemlig bestige alle de syv fjellene. Og det er selvfølgelig Mount Everest som er sjefen sjøl blant disse syv toppene. One day...

  • Comments(0)//www.ole-m.com/#post91