ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

Slumring

BetraktningerPosted by Ole-Morten Munz Tue, March 05, 2013 13:49:07

Det går ikke en dag uten at jeg tenker på min kjære lille hjemmeside. Ofte tenker jeg ikke så fryktelig lenge eller mye på den, men ofrer kanskje bare en bitteliten tanke om at det hadde vært fint om jeg ihvertfall skrev et eller annet. Dessverre kan det gå måneder mellom hver gang jeg poster et blogginnlegg. Og i dag tenkte jeg å forklare hvorfor det er slik. Om du tror du vet svaret, og at svaret simpelten er; "har ingenting å skrive om", ja tror du feil.

Hodet mitt, og ganske sikkert hodet ditt også, er fylt med tanker som svirrer omkring i høyt tempo oppe i skallen. Vi tenker ikke alle på det samme. Mange av tankene er av triviell art og handler for eksempel om dagligdagse beslutninger man er stilt ovenfor. Det begynner for meg allerede når vekkerklokka ringer og jeg gjør dagens første vurdering: skal jeg utsette alarmen 10minutter, eller ta tyren ved hornene og stå opp med en gang. Denne alarmutsetningen fører til dårlig tid. Dårlig tid til å dusje, spise og lete etter matchende sokker. Dårlig tid til å kikke i speilet etter utvekster som kan ha kommet i løpet av natten. Jeg liker å dusje lenge, så ofte er det ett av de viktigste argumentene for å ikke utsette alarmen. Stresset kan jeg leve med. Det er uhyret sjelden jeg mister t-banen. Og det er nettopp denne selvsikkerheten på å alltid komme i tide som er problemet. Den gjør at jeg noen ganger er villig til å korte ned på dusjen for å få ti minutter med verdifull morgenslumring i stedet. Slumring er noe av det jeg liker aller best. Bedre enn dusjing. Jeg stopper der.

Poenget mitt er at denne typen utgreiinger om dagligdagse tankerekker og indre diskusjoner, ofte er av liten interesse for den gemene hop. Så slikt skriver jeg sjelden (for sjelden?) om. Dessuten lærte jeg i norsktimene på ungdomskolen at man ikke skulle ha med lange og uvesentlige skildringer når man skrev stil(eller var det motsatt?). Jeg hatet å skrive stil. Nå savner jeg det. Kommer jeg noen gang til å skrive stil igjen? Troligvis ikke. Det skulle jeg tenkt på da jeg skrev min siste stil. Det må ha vært på videregående. Husker ikke engang hva jeg skrev om, men høyst sannsynlig var det et kåseri proppfullt med ironi.

Så kanskje er det ironisk nok på grunn av det jeg lærte i norsktimene at jeg skriver så sjelden blogginnlegg i disse dager.

  • Comments(0)//www.ole-m.com/#post86