ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

3D ThreeDee Sucks

BetraktningerPosted by Ole-Morten Munz Sat, December 29, 2012 12:52:19

For ikke lenge siden var jeg på kino for å se den mye omtalte filmen "Hobbiten". Filmen ble vist i 3D. 3D betyr tredimensjonal og har effekter slik at man skal få dybdefølelse og en opplevelse av at det man ser på skjermen blir hakket mer realistisk og ekte. Men 3D på kino suger. Det suger Big Time. Joda, det er innimellom at effektene oppleves kule og morsomme, men dette veier ikke opp for de negative sidene.

Min første 3D film var Avatar. Det sugde den gang også, men da var teknologien ny og spennende, og jeg hadde store forventninger for videreutvikling av denne måten å lage film på. Dessverre har det ikke blitt bedre og føles faktisk litt dårligere. Skal ikke gi noen lang utgreining om årsakene, men hovedproblemet er i hvertfall disse forbannede brillene man må ha på. Aller først merker man at lyset på skjermen blir litt dempet når man tar de på. Deretter får man en følelse av å måtte anstrenge øynene på en kunstig måte. Det som til syvende og sist ødelegger hele filmopplevelsen, er fenomenet som kalles crosstalk. Kort fortalt betyr dette at man får svakt dobbelt/trippelsyn på en del objekter på skjermen. Særlig gjelder dette undertekster.

En annen "morsom" bi-effekt av å sitte med firkantede tullebriller på kino er at enkelte lyskilder rundt i kinosalen, feks. nødutganger, seteradmerking e.l., gir gjenskinn i brillene. Er du riktig uheldig har du en lyskilde litt bak og til siden for deg. Da vil dette lyset komme inn fra siden og speiles på innsiden av brillene dine.

Konklusjon: For en god og avslappet filmopplevelse, dropp 3D. Det er mulig å se 2D(vanlig) versjon av de fleste filmer.

  • Comments(0)//www.ole-m.com/#post85