ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

Hakkespett eller rådyr?

BetraktningerPosted by Ole-Morten Munz Sun, May 16, 2010 12:53:09

Hakkespetten lager en ganske spesiell hyle-lyd. Det hender den lager denne lyden når den klamrer seg fast til lyktestolper ute i skogen. Og alt dette var jeg vitne til da jeg var ute å løp i forrige uke. Et eldre ektepar hadde også fått med seg denne hyle-lyden og de stod forstyrret og så seg rundt. Jeg jogget forbi gamlingene og etter ca 50 meter fikk jeg øye på lydens utspring, nemlig en flott hakkespett. Jeg stoppet opp for å betrakte den i et lite øyeblikk, der den klamret seg fast til nettopp en lyktestolpe. Hakkespetten likte ikke måten jeg så på den og fløy etterhvert videre inn i skogen. Gamlingene hadde fått med seg at jeg hadde identifisert lydens mor og kom mot meg for å spørre hva det var. "Var det en rådyrunge." spurte kona. "Nei det var en hakkespett. Den har fløyet inn i skogen nå." svarte jeg. Av dette lærte jeg at det kan være vanskelig for noen å skille mellom lyder fra ulike dyr.

Jeg har inngått en fredsavtale med duene som holder til utenfor blokka mi. Så får vi se hvor lenge den holder. Desverre har det flyttet inn noen nye bråkmakere og de tror tydeligvis at de eier hele området. La oss kalle de for måker. Eller flyvende rotter om du vil. De bråker, lager kvalm og er på ingen måte mine favoritt dyr for tiden. Skjærene gjør bittelitt motstand, men ikke på langt nær nok for å skremme måkene bort. Dessuten ser kjøttmeisen ekstra liten ut i år og utgjør ingen trussel for noen.

Terrengsykkel-sesongen har startet for fullt. Jeg har syklet et par ritt og fått bra med juling. Jeg har allikevel tro på sterk forbedring av teknikk og styrke utover sommeren. Helt til slutt har jeg satt inn et bilde som forklarer bedre enn tusen ord hvorfor man driver med terrengsykling. Bare se på ansiktet til den lille fyren, han er i ett med sykkel og elsker det han driver med.

  • Comments(1)//www.ole-m.com/#post53