ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

Jeg kjenner eimen av svovel...

VrøvlPosted by Ole-Morten Munz Sun, April 18, 2010 00:03:26

Endelig skjer det saker og ting. Det er spennende/slitsomt med vulkaner. De minner oss på at jordens kjerne er flytende og glovarm. Alle kontinentene flyter rundt omkring oppå denne rødglødende kjernen. Slik blir det også jordskjelv og andre farlige naturkatastrofer av. Det er kanskje litt skummelt, men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Slik har vi fått vakre fjell og daler og nydelige øyer. Island vokser og tenker ikke på at det går utover flytrafikken. Det er sikkert mange som blir forbanna dersom de ikke får tatt flyet til syden. Så vidt jeg vet går det ingen tog til Gran Canaria heller. Da blir båt siste utvei.

Det lukter akkurat nå svovel utenfor. Slik som det også gjorde på torsdag kveld. Grunnen til at jeg kan kjenne igjen lukten av svovel, er ganske enkel fordi jeg tidligere har eksperimentert en god del med nettopp svovelholdige kjemikalier. Dette var i min tid som naturfagslærer på Haugenstua. I enkelte tilfeller kan en "råtten fis" også lukte som et vulkanutbrudd. Gleden var derfor stor da jeg forstod at det ikke var jeg som hadde sluppet en sniker - uten helt å være klar over det , men at det var Jordkloden selv som stod bak. I gamle dager var det også vulkanutbrudd på Island og da kunne man umulig vite om det. Når svovellukten kom sigende den gang, vil jeg tror at feks. fattigfolket skulet stygt på hverandre og antok at noen var dårlig magen og kontinuerlig slapp lydløse snikere som forpestet luften.

Og til slutt et bilde. Fra Tokyo.

  • Comments(2)//www.ole-m.com/#post51