ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

Mooooose

VrøvlPosted by Ole-Morten Munz Sun, March 07, 2010 15:53:14

Jeg har nesten ikke sett ville dyr denne vinteren. Kråker og skjærer, noen ender, et par katter og masse bikkjer har jeg selvfølgelig sett, men disse teller liksom ikke. Kanskje har jeg vært for mye inne. Mulig har jeg i tillegg hatt (mentale)skylapper de gangene jeg har vært utendørs. Det har gått så langt at jeg nesten gikk glipp av den løpske elgen som skapte kaos i krysset rett nedenfor blokka mi i forrige uke. Dvs, det var ikke egentlig elgen som skapte kaos, men de bilene som stoppet opp for å se på. Den første av disse bilene var en bil fra vegvesenet med noen arbeidere som ikke hadde det fryktelig travelt med å komme seg videre. Mitt oppdrag derimot var å komme meg kjappest mulig på sykkel ned til t-banen.

Til å begynne med så jeg ikke elgen der jeg suste avgårde på sykkel i nedoverbakken. Den lange rekken med biler passerte jeg i venstre felt. Det var veldig mye snø i veien så manøveren var av den spenstige sorten. Jeg hadde blikket plantet på vegvesenets bil fordi jeg forsøkte å finne ut hva pokker disse kara dreiv med. Nesten nede i krysset så jeg at de hadde en mine blandet av frykt og underholdning og at de stirret mot det samme punktet. Jeg flyttet blikket mitt mot dette punktet og innså da at jeg var i ferd med å kjøre på en elg. På grunn av de vanskelige kjøreforholdene valgte jeg å beholde mye fart og svinge minst mulig. Jeg tipper jeg var innen to meters avstand fra skogens konge(selverklært?) og kunne nesten, nesten lukte lukten av ekte elg.

Men hva gjør elgen om natta nå om vinteren? Legger den seg rett ned i snøen, sover den stående eller graver den seg en snøhule? De som vet dette er med i trekningen av en tur til Lillomarka (natterstid) for å observere en sovende elg.

  • Comments(1)//www.ole-m.com/#post49