ole-m's blog

ole-m's blog

About this blog

It's a blog - like so many others - with no defined goal. It describes fragments of the bloggers life. You will find stories about sport, epic adventures to foreign countries and less important stories about everyday happenings.

Sagaen om EM & VM (del 2)

VrøvlPosted by Ole-Morten Munz Tue, February 16, 2010 11:55:30

Del to, VM

Skjebnens ironi. Bare én uke tidligere hadde jeg stått og ristet på hodet over svetteluktende øst-europere på startstreken i EM. Denne gang, på startstreken i VM, var det jeg som stilte uten deodorant. Utrolig nok vil jeg påstå at dette ikke påvirket sluttresultatet på noe vis. Det var såpass kaldt i været at svette skulle vise seg å bli mitt minste problem denne dagen, en krystallklar og tilsynelatende problemfri februarlørdag. Og mitt største problem? Vel, etter nøye analyse har jeg funnet ut at det var et sammensatt problem som grovt sett kan deles opp i tre deler; løping, sykling og skigåing.

Problem A, løping:

Antidopa og dvask, kruttløs og svampete. Slik føltes kropp og bein. Løpinga gikk deretter. Skal jeg fortsette med denne idretten så må jeg lære meg å takle løping i snø på en bedre måte, pluss løpe litt fortere. Og bli i bedre form.

Problem B, sykling:

Jeg "watta på" maksimalt ut fra veksling. Jeg hadde fått i meg en gel uten problemer og skiftet raskere enn jeg noen gang har gjort før. Dette gjorde meg full av selvtillitt / fryktløs. "Ole den frykløse" aka Ole-M, styrtet med maksimal hastighet inn i første sving. Ut av svingen kom jeg glidene på ryggen. En amatørmessig feilberegning gjorde at jeg mistet grepet på framhjulet og gikk i bakken. Det gikk egentlig ganske bra bortsett fra at jeg fikk luften slått ut av lungene på et tidspunkt hvor jeg desperat trengte all den luft jeg kunne få. Om jeg ikke var stiv i beina fra før, så blei jeg det i hvertfall da. Dessuten slo bakgiret seg slik at jeg mistet ett av girene. Etter noen få minutter kom jeg tilbake i siget og kunne begynne å ta igjen flere konkurrenter. Jeg sølte / hostet opp en god porsjon sportsdrikk som satte seg på bremseskiva. Dette var en stor fordel fordi det skapte en pipelyd som skremte både elg og evt andre rovdyr som befant seg i nærhet av løypa.

Problem C, langrenn:

Utstyrsfrik som jeg er, hadde jeg for anledningen kjøpt meg spesialsokker(sokkene er ikke designet for rask skifting, men for skisko). Fantastisk gode sokker forresten. Vekslingen gikk som en lek og det var en fryd å ta på seg skiskoene. Der stoppet også fryden. Langrennet var tungt og jeg klarte ikke riktig å få flyt på skiene. Jeg blei tatt igjen av en sprek fyr, men hadde ikke sjans til å henge. Jeg kjempet hardt med meg selv og karret meg over mållinjen vel vitende om at jeg hadde fått skikkelig bank av verdenseliten i vintertriathlon. Samtidig var jeg tilfreds over å ha gjennomført med stil i et VM.

Løsning på problem A, B og C:

Trene mer.

(Hvis jeg finner noen fine bilder vil jeg legge de ut her senere)

  • Comments(0)//www.ole-m.com/#post48